RZEŹNIK PRZYZNAJE: "KIEDY WIDZIMY RAKA W MIĘSIE TO GO WYCINAMY. MIĘSO NIE MOŻE SIĘ MARNOWAĆ

Reklama

wt., 02/05/2019 - 17:31 -- zzz

Przerabianie padłych lub ciężko chorych zwierząt nie jest przypadkiem odosobnionym. W październiku 2018 roku mieliśmy podobną aferę w Niemczech, gdzie padłe i chore krowy, rzeźnia przerabiała na kiełbaski. Wcześniej mieliśmy liczne afery z "odświeżaniem" mięsa przy pomocy chloru lub płynu do naczyń. Wszystko to działo się w zachodnich marketach w Polsce, które każdego dnia sprzedają nam miliony ton żywność. 

 

AFERA W NIEMCZECH

NIEMIECKA RZEŹNIA PRZERABIAŁA CHORE I PADŁE BYDŁO NA KIEŁBASKI I STEKI

Wielka Brytania

Dwóch doświadczonych rzeźników przyznało się do sprzedaży mięsa z chorych na raka zwierząt. Rzeźnicy z precyzją chirurga wycinali zrakowaciałe części mięsa i sprzedawali je, jako zdrową żywność...

Informacja o skandalicznym procederze zamieszczono na tweeterze, która przeraziła opinie publiczną w Wielkiej Brytanii.

"Guzy" są wycinane z mięsa przed sprzedażą klientom

Podobny obraz

Podobna informacja została potwierdzona przez innego rzeźnika, który twierdzi, że jest to powszechna praktyka w branży mięsnej i nikogo nie dziwi.

- Nawet jeśli kupujesz mięso w renomowanym sklepie, nie ma pewności, że nowotwór nie został wyeliminowany przez rzeźników. Mięso jest drogie i dla biznesu nie ma mowy o marnotrawstwie. Ludzie wszystko zjedzą.

Agencja Standardów Żywności potwierdziła, że ​​nowotwory są wycinane ze świeżego mięsa, zanim trafią do sklepów.

W jednym przypadku rzecznik prasowy FSA powiedział Daily Star Online, że to rzeczywiście cysta, która pojawia się na zdjęciu rzeźnika.

Doświadczeni rzeźnicy potwierdzili koszmarne obawy klientów: "Kiedy mamy do czynienia z nowotworami na świeżym mięsie, to usuwamy całe podroby i / lub tuszki, aby zapobiegając ich przedostaniu się do łańcucha pokarmowego".

"Jeśli uznamy to za konieczne lub wymagają tego przepisy, lekarz weterynarii może pobrać próbki do dalszych badań."

Cancer Research UK i Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem klasyfikują przetworzone chore mięso, w tym bekon i kiełbasy, jako " przyczyny raka ". Naukowcy odkryli powiązania między tym rodzajem pokarmu a nowotworami jelit.

 

Autor: 
Z.B.
Źródło: 

plportal.pl

video: 
Polub Plportal.pl:

Reklama